Viva La Donna Dag  donderdag 29 Mei 2013!

LET OP VERANDERING IN DE ORGANISATIE!

 

Jaarlijks organiseert Stichting Viva la Donna de Viva la Donna Day. Deze verwendag is een ode aan alle vrouwen die getroffen zijn door kanker. Vele schoonheidssalons en wellnessinstituten openen op 29 mei belangeloos hun deuren voor deze vrouwen en bieden ze een gratis verwenbehandeling aan. Zo'n behandeling kan variëren van een gezichtsbehandeling tot een yogales en van een massage tot een kleurenanalyse. Vrouwen die kanker hebben (gehad) komen door een verwenbehandeling tot rust, wat zorgt voor een positief gevoel. En dat is het doel van Stichting Viva la Donna: vrouwen getroffen door kanker weer laten stralen!

Waarom de Viva la Donna Day?
Wanneer iemand de diagnose kanker krijgt, staat het leven op z'n kop. Naast de emoties die bij zo'n moeilijke periode komen kijken, moeten veel vrouwen zich ook nog eens bezighouden met een baan, het huishouden en zorg voor de kinderen. 'Gewoon doorgaan' is dan ook een veel gehoorde kreet. Daarbij willen vrouwen er niet ziek uit zien, maar zijn vaak niet in de gelegenheid om zichzelf een moment van ontspanning cadeau te doen en zich zo even te ontspannen.
Voor al deze dappere vrouwen heeft lotgenote Corinne de Haas in 2005 Stichting Viva la Donna in Nederland opgericht en sindsdien is de verwendag in mei - de dag waarop haar moeder aan kanker overleed - een feit. Viva la Donna Day is geen luxe, maar een broodnodige vorm van nazorg na de diagnose kanker. De verwenbehandelingen zorgen voor kracht en positiviteit, waardoor vrouwen zich - ook tijdens zo'n moeilijke periode - beter gaan voelen.

 

Viva La Donna & Body Care Caribbean

6 jaar lang heeft Body Care Caribbean en haar Team de Viva la Donna dag op curaçao georganiseerd. Vele salons deden belangeloos mee en konden daardoor heel veel vrouwen verwennen. De organisatie nemen wij (om persoonlijke redenen) vanaf 2013 niet meer in onze handen.