USD, $
 • ANG, ƒ
 • USD, $
WOOCS v.1.3.9.2
Permanente make-up
Natuurlijke wenkbrauwen & prachtige eyeliners

Een verzorgd en
natuurlijk uiterlijk

Een verzorgd uiterlijk waarbij u opvalt en niet de make-up! Gun uzelf de luxe van een professioneel aangebrachte permanente make-up. Mooi gevormde wenkbrauwen en strakke eyeliners. Ideaal en makkelijk.

Angelique Felisie is huidspecialist met meer dan 18 jaar ervaring en heeft zich daarnaast gespecialiseerd als master in permanente make-up

Natuurlijke make-up daar sta ik voor!

Een nieuwe PMU bestaat uit 2 behandelingen.

Voor we starten met de pigmentatie zal er een informed consent door genomen worden. Vervolgens wordt de gewenste vorm getekend en wordt de kleur bepaald. De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 2 uur duren. Vlak na deze behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijke eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huid vernieuwingsproces. Na de behandeling krijgt u een formulier mee waarop de nazorg instructies staan.

Na 4 á 6 weken komt u terug voor de nabehandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen van het pigment weer op te vullen. Na de tweede behandeling is het resultaat op zijn best. Deze tweede behandeling zal ongeveer een 1 uur in beslag nemen.

Behandelingen

WENKBRAUWEN

Prachtige, volle wenkbrauwen complimenteren de gezichtsvorm en accentueren de ogen, maar helaas zijn we daar niet allemaal mee gezegend. Uiteraard zijn potloden en poeders geschikt voor het tijdelijk verbeteren van de schaarse groei en van slecht gevormde of asymmetrische wenkbrauwen, maar indien u opzoek bent naar een langduriger resultaat, dan is de hairstroke of shadow techniek een ideale uitkomst. Een oplossing die zelfs van dichtbij geheel natuurlijk oogt en logischerwijs ook veel tijd in de ochtend bespaart.

We starten met een intake waarin we uw wensen bespreken. Daarnaast bekijken we of de huid geschikt is voor permanente make-up. We vinden het erg belangrijk om een eerlijk advies te geven over het te verwachten resultaat. Soms is de huid niet geschikt voor deze techniek.
Bijvoorbeeld wanneer de huid erg dun is, u eczeem, of andere huidproblemen heeft.

Tijdens de eerste behandeling van ongeveer 2 tot 2.5 uur gaan we de wenkbrauwen tekenen. Dit is het belangrijkste onderdeel en kan soms best wat tijd in beslag nemen. We tekenen namelijk net zo lang door tot u tevreden bent. Een natuurlijk resultaat staat bij ons voorop, vandaar dat we altijd rekening houden met de gezichtscontour, de botstructuur en de groeirichting van de eigen wenkbrauw. Pas wanneer u tevreden bent over de vorm kiezen we de juiste kleur en beginnen we met de behandeling.

EYELINER

Een permanente eyeliner is een goede uitkomst wanneer u iedere dag gedefinieerde ogen wilt hebben, onder dat u enige moeite hoeft te doen én met een lijn die onmogelijk kan uitlopen.

Vergeet vooral de dikke, onnatuurlijke lijnen van vroeger! Er zijn vandaag de dag verschillende soorten eyeliners, die zelfs tussen de wimperhaartjes in kunnen worden gezet. Bespreek met de specialist welk effect u wilt hebben zodat de eyeliner geheel naar wens is. De duur van de behandeling hangt af van de methode; de gemiddelde duur is tussen 1 en 1,5 uur.

Behandelingen

Voor en Nazorg

Nieuwe behandelingen bestaan uit 2 sessies met tussenpozen van 4 tot 6 weken voor een optimaal resultaat. Tijdens de 2 sessies wordt het pigment laagje over laagje aangebracht. op deze manier wordt het mooiste resultaat verkregen én heeft u langer plezier van de permanente make-up. Tevens wordt hierdoor de behandeling langzaam opgebouwd en kan er bij elke sessie een eventuele wijziging worden aangebracht, mocht u het bijvoorbeeld toch iets sterker/intenser willen hebben.

Na het voltooien van de volledige behandeling is het raadzaam na zo’n 1 tot 1,5 jaar een nabehandeling te ondergaan. Indien dit niet gebeurt zal de permanente make-up langzaam vervagen op een geheel natuurlijke manier.

Om elke PMU behandeling zo optimaal te laten verlopen, geven we de volgende adviezen, die dienen als voorzorg instructies, voorafgaand aan elke behandelsessie:

 • Drink een aantal dagen van te voren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen met Vitamine E, door de antioxidanten pakt de PMU mogelijk minder goed.
 • Gebruik geen oogdruppels of wimperverlenging serum tot na complet genezing van de eyliners!
 • Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en een aantal uur van te voren geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt er voor dat de PMU moeilijker blijft zitten.
 • Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel.
 • Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts)
 • Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.
 • Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. (zout wordt ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen).
 • Daarnaast adviseren wij om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen, de pigmenten pakken dan mogelijk minder goed en daarnaast is de behandeling in deze periode gevoeliger.
 • Als u uw wenkbrauw haartjes bleekt is het af te raden deze behandeling te ondergaan; de chemicaliën zullen ook het pigment uit de huid bleken. De haartjes mogen wel geverfd worden.
 • Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. U moet er rekening mee houden dat de lenzen mogelijk meerdere dagen niet gedragen kunnen worden (door een mogelijke zwelling en voor een betere wondgenezing), hou dus een bril bij de hand. Voor de genezing is het beter om pas na 72 uur de lenzen weer te dragen en dan de lenzen met steriel water afspoelen voorafgaand het in de ogen te plaatsen. Enerzijds omdat het in en uit doen van lenzen bacteriën met zich mee kan brengen wat mogelijk tot infecties kan lijden en anderzijds omdat lenzenvloeistof bestaat uit een zout oplossing en zout trekt het pigment uit de huid. 

NAZORGINSTRUCTIES

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raden aij de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

 • De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden.Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste 5-10 dagen ‘s avonds enkel een dun laagje viamine AD ointment op de behandelde huid aan te brengen, en daarnaast tijdens het douche en voor lippen tijdens het tanden poetsen. De huid zal op deze manier sneller en mooier genezen en dan na 5-10 dagen is de huid gesloten en kan deze weer nat gemaakt en opgemaakt worden.
 • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.
 • Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats.
 • Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.
 • Vermijd zoveel mogelijk (wat mogelijk is) de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als u in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.
 • Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.

Veelgestelde vragen

Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. Net na de behandeling is de kleur van de wenkbrauwen veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Dit komt omdat er nog pigment op de huid ligt. De weken hierna zal de kleur ook lichter worden door de natuurlijke celvernieuwing van de huid, waardoor deze tot 50% lichter kan uitvallen. Maar dit verschilt per persoon. De een heeft veel afstoot van het pigment, de ander haast niet. Het soort huid, medicijn gebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn.

Het gebeurt heel vaak dat de strokes niet strak in de huid blijven, men noemt dit migreren, dat kan verschillende redenen hebben, bv een vette huid maar ook als de nazorg niet goed is gegaan. Bij te veel wrijven op de huid of bij het vochtig maken, dus ook bij veel transpiratie. Dan komt er zout vrij en dit zorgt ook voor migreren of laat het pigment grotendeels vervagen.

Ook als de huid bloed tijdens de behandeling kan dit ervoor zorgen dat het pigment zich niet goed kan hechten in de huid. Bij de nabehandeling, die na 6 weken zal plaatsvinden, kunnen de wenkbrauwen weer wat aangezet en bijgewerkt worden. Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.

Om zo lang mogelijk plezier van je Brows! te hebben, zal je ongeveer elk jaar een nabehandeling, ook wel touch up genoemd, nodig hebben, dit is wanneer je de oude vorm bijgewerkt wil hebben.

Mocht je een nieuwe vorm willen, bijvoorbeeld een bredere of langere wenkbrauwen dan zal je meer dan 1 nabehandeling nodig hebben.

Dit verschilt per huid. Iedere huid reageert anders op het pigment wat betreft het vasthouden of afstoten ervan. De één zal binnen een jaar een nabehandeling nodig hebben en de ander pas na anderhalf jaar. Gemiddeld zal na 1 jaar een nabehandeling nodig zijn, om de vorm en kleur te behouden.

Andere factoren die hierop van invloed zijn, zijn o.a. blootstelling aan de zon, ondertoon van de huid, leeftijd en het frequent gebruik van chemische peelings. Houdt er rekening mee dat je 1 keer per jaar een nabehandeling, touch up, nodig hebt.

Wacht niet te lang met het inplannen van een nabehandeling. Je loopt anders het risico dat je meer dan één t touch up nodig hebt.

De wenkbrauwen zullen er net na de behandeling donkerder uitzien, doordat het pigment ook nog op de huid ligt. En in enkele gevallen wat gezwollen zijn. Houd er rekening mee dat de behandelde huid minimaal 5 dagen niet nat mag worden. Let op tijdens het douchen. Plan geen strand, zwembad en sauna bezoeken in tijdens deze periode en probeer rustig aan te doen tijdens het sporten in verband met het zweten. Daarnaast krijg je een zalfje mee waarmee je de wenkbrauwen 1 keer per dag, 5 dagen lang na de behandeling, mee moet insmeren.