Zon bescherming

Blog Delen

We kennen allemaal de excuses van ‘waarom geen sunblock gebruiken’. “Nee, ik zit in de schaduw” of “Het maakt mijn huid vettig en vet”. Maar diep van binnen weten we allemaal wel beter: UV-straling is schadelijk. En we zullen het blijven zeggen: GEBRUIK ELKE dag zonbescherming.

Solar UV Index

Aangezien het aanbrengen van zonnebrandcrème belangrijk is in Amerika en Europa, stel je voor hoe belangrijk het hier op Curaçao is. Solar UV Index laat zien hoe sterk de zon is, het varieert UV-sterkte van 0-12. De UV-index is een voorspelling van de hoeveelheid huidbeschadigende uv-straling die naar verwachting het aardoppervlak zal bereiken op het moment dat de zon het hoogst aan de hemel staat (rond het middaguur). Hoe hoger de UV-index, hoe hoger het dosistempo van huidbeschadigende (en oogbeschadigende) UV-straling. Bijgevolg, hoe hoger de UV-index, hoe kleiner de tijd die het duurt voordat huid- of oogletsel optreedt.

Europa is altijd rond de 4-7, Amerika rond de 3-8 en in sommige gevallen 10-12. Curaçao is áltijd een 12, wat betekent dat de zon áltijd sterk is.

UVA-stralen

De UVA-stralen zijn de belangrijkste reden voor het verouderen van onze huid: het geeft ons fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken. Hoe meer (onbeschermde) blootstelling aan UVA, hoe meer je huid voortijdig veroudert.

UVA-stralen kunnen door glas gaan. Dus zelfs als je in je auto zit, of in een gebouw achter glas, zullen de UVA-stralen je huid bereiken.

UVB-stralen

UVB-stralen zijn de belangrijkste oorzaak van zonnebrand. Deze zonnebrand zal een paar uur na blootstelling aan de zon verschijnen. UVB-stralen kunnen niet door glas gaan. Ze beschadigen de buitenste huidlagen en beschadigen direct het DNA.

Blue Light

Naast UVA- en UVB-stralen is er ook “Blue Light“. Digitale apparaten zoals computers, tablets, smartphones en laptops gebruiken ook Blue Light.

Zonlicht is de grootste bron van Blue Light waaraan we worden blootgesteld. Digitale apparaten staan ​​echter veel dichter bij ons dan de zon. Door de nauwe blootstelling aan dit Blue Light is het schadelijk voor onze huid. Het is nog erger nu we steeds meer tijd op onze digitale apparaten doorbrengen.

Langdurige blootstelling aan Blue Light aan geconcentreerde bronnen van blauwe lichtenergie kan huidbeschadiging veroorzaken, waaronder kleurveranderingen, ontstekingen en verzwakking van het huidoppervlak. Simpel gezegd, blauw licht bevordert stressfactoren in de huid die fotoveroudering veroorzaken; dat is veroudering door blootstelling aan licht.

Belangrijk!

Omdat je de zon niet ziet, wil dat nog niet zeggen dat UV-stralen je niet kunnen bereiken.

 • Zelfs op bewolkte dagen kan 80% van de ultraviolette straling door de bewolking heen dringen.
 • Water en zand reflecteren UV-stralen, waardoor ze krachtiger worden wanneer ze je huid raken.
 • Sneeuw ook, maar ik denk niet dat we hier op Curaçao binnenkort wat witte sneeuw zullen zien.
 • Ook in uw auto of achter glas zullen UVA-stralen uw huid beschadigen.

Kankerverwekkend

Zowel UVA- als UVB-stralen zijn kankerverwekkend (kankerverwekkend), daarom zou u moeten investeren in een zonnebrandcrème die breedspectrumbescherming biedt tegen beide typen. Zelfs als u een donkerdere huid of bruine kleur heeft in plaats van verbrandt, is huidkanker niet-discriminerend en kan de diagnose worden gesteld voor elke leeftijd, geslacht of huidtype.

Dagelijkse hydraterende moisturizer SPF 30

Een intense dagelijkse vochtinbrengende crème met bescherming tegen de zon in één. Schade door zonlicht is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. Hydrateer en bescherm uw huid dagelijks!

 • Bescherming tegen breedspectrum UVA / UVB en Blue Light.
 • Geformuleerd met EcoCert-organisch zinkoxide.
  Voorzien van 100% minerale filters.
 • Waterbestendig.
 • Vrij van octinoxaat en oxybenzone, parabenen en kunstmatige geurstoffen.

Dagelijks getinte vochtinbrengende crème SPF 30

Een unieke moisturizer, zonbescherming en foundation in één. Met een vleugje kleur die de huidtint subtiel egaliseert en een gezonde glans geeft. Hydrateer, bescherm en maak je huid glad!

 • Bescherming tegen breedspectrum UVA / UVB en Blue Light.
 • Voorzien van 100% minerale filters.
 • Waterbestendig.
 • Vrij van oxybenzone, avobenzone, octocryleen, ecamsule, parabenen en kunstmatige geurstoffen.

Dagelijkse ultieme bescherming moisturizer SPF 50

Een sterke beschermer en vochtinbrengende crème in één. Perfect voor dagelijks gebruik of buitenactiviteiten en hoge blootstelling aan de zon. Bescherm en hydrateer je huid!

 • Bescherming tegen breedspectrum UVA / UVB en blauw licht.
 • Geformuleerd met EcoCert-organische zinkoxide- en UV-filters.
 • Afgedekt voor binnen, buiten of bij hoge blootstelling aan de zon.
 • Voorzien van 100% minerale filters en waterdicht.
 • Vrij van octinoxaat en oxybenzone, parabenen en kunstmatige geurstoffen.

Dagelijkse matte moisturizer SPF 32

Deze olievrije, breedspectrum UVA / UVB-zonnebrandcrème biedt een hoge bescherming tegen de zon in een matterende, antioxidantrijke basis die perfect is voor vette en acnegevoelige huidtypes. Microsponstechnologie absorbeert oppervlakte-oliën en geeft de huid een onberispelijke, glansvrije afwerking. Het fungeert ook als een beschermende primer om een ​​gezonde gloed te creëren voordat make-up wordt aangebracht.

 • Gecombineerde huid
 • Vette of acnegevoelige huid

In een klimaat waar de zon 365 dagen per jaar schijnt, is het erg belangrijk dat we goed voor onze huid zorgen en deze in goede conditie houden. Om de huid te beschermen, moet het lichaam over voldoende antioxidanten beschikken om ons DNA te beschermen. Dit zorgt voor celvernieuwing en vermindert verouderingsverschijnselen. Bescherm je huid van binnenuit! Laviesage heeft pure nutricosmetica met het biologische keurmerk.

 • Skin Protect: krachtige antioxidanten voor de bescherming van alle cellen in het lichaam. Onder andere: Vitamine C en E, Zink en Selenium.
 • Skin Balance: voedt de huid van binnenuit. Vis en krillolie.

Laatste Blogs

Tags

Productcategorieën

Productlijnen

Volg ons op

0
Your Cart
Your cart is emptyReturn to Shop