10 tips voor een gezonde ouder wordende huid

Blog Delen

10 tips voor een gezonde ouder wordende huid

Onze huid is vaak een van de eerste gebieden waar we tekenen van veroudering opmerken. Schade door de zon neemt natuurlijk veel van de schuld op zich, maar dat geldt ook voor levensstijlkeuzes en onze eigen huidverzorgingsroutines. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om de gezonde veroudering van de huid te bevorderen. Het kost wat moeite, maar als je het beschouwt als een onderdeel van je zelfzorgregime, kan het zo bevredigend zijn… en elke minuut waard die je eraan besteedt. Als je een rijpe, verouderende huid hebt, volg dan deze 10 tips om een ​​goede gezondheid van de huid te bevorderen.

SPF hydraterende zonbescherming

We zetten dit op nummer één omdat dit het belangrijkste is dat je voor je huid kunt doen, volwassen of anderszins. De meeste huidveroudering treedt op als gevolg van beschadiging door de zon. Door blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te voorkomen, voorkom je schade door de zon die rimpels en donkere vlekken veroorzaakt. Voor de ouder wordende huid is bescherming tegen de zon vooral belangrijk om de verdere afbraak van collageen en elastine te voorkomen. Weer of geen weer – gebruik zonnebrandcrème!

Onderhoud uw huidverzorgingsroutine

Onderhoud je huidverzorgingsroutine – het is belangrijk om je goede gewoontes aan te leren. Door altijd te reinigen, exfoliëren, hydrateren en serums en maskers aan te brengen, zoals het AGELESS total night retinol mask, zult u succesvoller zijn in het hebben en behouden van een stralende, gezonde teint. Uw huidverzorgingsregime hoeft niet erg ingewikkeld te zijn. Als je het leuk en plezierig voor je maakt, is de kans groter dat je het dagelijks doet. Vergeet niet om op zijn minst de top 4 te doen: reinigen, exfoliëren, voeden en beschermen. En vergeet niet om make-up aan het eind van de dag grondig te verwijderen.

Verander je levensstijl

Als u rookt, is het in uw eigen belang om te stoppen. Roken kan een negatieve invloed hebben op de huid, waardoor de schade door vrije radicalen toeneemt en de vorming van fijne lijntjes rond de mond en de ogen wordt bevorderd. Andere levensstijlgewoonten, zoals zonnebank, of te  veel aan zon, moeten ook worden gestopt. Het brengt ongelooflijk veel schade toe aan je huid om urenlang in de zon te zijn.. Op de lange termijn zullen deze veranderingen in levensstijl de moeite waard blijken, zelfs als ze in het begin moeilijk te doen zijn.

Krijgt voldoende slaap

Minimaal 7-8 uur per nacht is ideaal om uw huid te helpen zichzelf te genezen. Ze noemen het niet voor niets beauty rest! Terwijl we slapen, beginnen ons immuunsysteem en andere aspecten van onze gezondheid zichzelf te herstellen.[3] Hierdoor kan je huid aan het werk gaan om meer collageen en elastine aan te maken terwijl je z’n vangt. Het is ook een gemakkelijke manier om je huid te helpen zichzelf te herstellen.

Drink veel water

Water is op vele manieren voedzaam. Natuurlijk hebben we het letterlijk nodig om te leven. Het is echter ook zo nuttig voor het behoud van een goede huid. Als u minimaal 8 glazen per dag kunt drinken, kunt u uw huid op zijn best helpen. Als je bijvoorbeeld uitgedroogd bent, kan de huid er ruw uit gaan zien en aanvoelen.

Gebruik een retinoïde

Een retinoïde kan wonderen verrichten bij het verminderen van tekenen van veroudering.Derivaten van vitamine A, retinoïden zoals retinol kunnen de verschijning van rimpels verzachten, acne-laesies verminderen en zelfs verkleuring en hyperpigmentatie helpen verminderen. Retinol werkt door de celvernieuwing te versnellen om dode huidcellen te helpen verwijderen en nieuwe cellen naar de oppervlakte te laten stijgen. Het kan een behoorlijk krachtig hulpmiddel zijn tegen tekenen van veroudering, of ze nu nieuw zijn of al geruime tijd zichtbaar zijn. Probeer de AGELESS total repair crème en de IMAGE MD herstellende retinol crème als twee geweldige opties om retinol in uw huidverzorgingsroutine te introduceren.

Investeer in je huid

Dit betekent niet aarzelen om af en toe een gezichtsbehandeling of peeling te ondergaan. Een regelmatige gezichtsbehandeling kan wonderen doen om de huid stralend en stralend te houden, terwijl het ook helpt om problemen zoals acne, verkleuring en tekenen van veroudering te verminderen. Een peeling is iets krachtiger dan een gezichtsbehandeling en zou minder vaak moeten gebeuren. Een peeling kan echter ook in een kortere tijd betere resultaten opleveren. Beschouw een peeling als een noodzakelijke investering, terwijl u maandelijks gezichtsbehandelingen kunt krijgen.

Let op je dieet

Wat we in ons lichaam stoppen, is net zo belangrijk als alle lotions en serums die we op onze huid aanbrengen. Een uitgebalanceerd, voedzaam dieet is belangrijk om u te helpen een goede algehele gezondheid te behouden, wat ook tot uiting komt in uw huidgezondheid. Onze huid is ons grootste orgaan en veel van wat er in ons lichaam gebeurt, kan op onze huid terechtkomen. Je kunt nog steeds je favoriete voedsel eten, maar probeer 80% gezond en voedzaam te eten, terwijl 20% iets meer toegeeflijk mag zijn.

Blijf kalm en mediteer

… Of doe iets anders dat u helpt te ontspannen. Het is aangetoond dat stress acne en aandoeningen zoals eczeem en psoriasis kan verergeren.[Het ontwikkelen en onderhouden van een meditatieve oefening, of een andere routine die je helpt te ontspannen (zoals dagelijks een bad nemen of naar rustgevende muziek luisteren), kan stress gerelateerde huidaandoeningen helpen verminderen.

Hulpmiddelen gebruiken om te helpen

Een Gua sha-skintool kan een grote bijdrage leveren aan het herstellen van de glans van de ouder wordende huid. Het is belangrijk om te weten hoe je ze op de juiste manier gebruikt, maar de introductie ervan in je huidverzorgingsroutine kan een groot verschil maken. Regelmatig gebruik van gua sha helpt bij lymfedrainage en vermindert wallen. Als je ’s ochtends wakker wordt met een gezwollen gezicht, kun je gua sha-technieken gebruiken om een ​​meer verfijnde look te bevorderen.

De Dermaroller 2x per week geruiken voor een weerbare en gezonde huid. Gebruik je de dermaroller samen met het juiste serum dan stimuleer je de  huid om ZELF sterker te worden. Dit doordat je aanmaak van Collageen stimuleert en de juiste ingredienten de huid in sluist.

Laatste Blogs

Tags

Productcategorieën

Productlijnen

Volg ons op

0
Your Cart
Your cart is emptyReturn to Shop