De huid en fibrolasten

Blog Delen

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER DE HUID EN FIBROBLASTEN VOEDING EN HORMONEN(DEEL 2)

Professor Humbert is een internationaal bekende dermatoloog uit Besançon. Hij doet onderzoek en geeft les aan geneeskundestudenten en apothekers aan de faculteit.

DE JUISTE VOEDING IS BELANGRIJK

is deze hoeveelheid geslonken en aangezien we niet 40 sinaasappels per en dag kunnen eten, gebruiken we voedingssupplementen om deze behoefte aan te vullen. Dit geldt ook voor vitamine B9, vitamine B12 en vitamine D. Een goede gezondheid van de huid betekent ook: geen blootstelling aan de zon. De zon beschadigt de huid, en zorgt ervoor dat de cellen in de huid minder goed beschermd kunnen worden.

STOP MET SUIKER

Koekjes, taarten en kant-en-klaarmaaltijden: suiker is overal. En we eten er tegenwoordig veel te veel van. In een jaar eten we dezelfde hoeveelheid suiker als onze voorouders in hun hele leven. Suikers veroorzaken veroudering en verslapping van de huid. Suikers binden zich aan collageenvezels waardoor ze bros en stug worden. Ze verliezen hun elasticiteit en flexibiliteit. Als er teveel suiker op de collageenvezels zit, is veroudering bijna onvermijdelijk.

MENTALE ZORG

Maar alleen letten op voeding, is niet genoeg. Al mijn consulten eindigen met de vraag ‘Heeft u moeilijke tijden in uw leven gekend?’ Nou, een op de twee mensen begint te huilen en vertelt me hun levensverhaal. De huid en het centrale zenuwstelsel hebben dezelfde embryologische oorsprong. Hersenen en huid zijn gemaakt van dezelfde cel. Die cellen differentiëren zich soms tot neurologische cellen en soms tot epidermale cellen. Daarom heeft elke huidcel ergens ook neurologische celfuncties.

VERSLAAFD

We weten dat keratinocyten, cellen van de opperhuid, aan verslaving kunnen lijden. Bij iemand die bijvoorbeeld graag in de zon ligt, komt uit die huidcellen endorfine vrij, dat iets van morfine weg heeft. Als je die persoon verbiedt om nog in de zon te liggen, zal hij zich ongelukkig voelen. Het proces van het verzorgen van de psyche is erg belangrijk. Zeg nooit tegen iemand ‘Het zit in je hoofd’. Zeg in plaats daarvan: ‘Wat heb je meegemaakt? Pijnlijke gebeurtenissen, een scheiding, geweld in je kinderjaren, een brand in je huis?’ Het kan allemaal meespelen.

Toen ik rond 1988 het boek ‘Van depressie tot immunodepressie’ schreef, werd er nog veel gewicht gegeven aan verlies, bijvoorbeeld van een echtgenoot. Tegenwoordig lijkt dat niet meer belangrijk, het wordt vergeten. Terwijl al die gebeurtenissen een rol spelen bij het ouder worden.

HOE BEHOUDEN WE ONZE HUID?

Kijk, genetica verklaart niet alles. Er is ook iets dat epigenetica wordt genoemd: alles wat met genetica te maken heeft, zoals voeding, blootstelling aan de zon, vervuiling, stress en verzorging van de huid. Iedereen die voor zijn of haar huid zorgt, die regelmatig masseert, die goed reinigt met niet-agressieve producten, die de juiste cosmetica gebruikt, die af en toe naar de schoonheidsspecialiste gaat voor huidverzorging… Die mensen verzorgen hun huid en bestrijden de effecten van genetica.

HORMONEN

En laat de moed vooral niet zakken als je je ouders ziet en denkt dat je op dezelfde manier oud zult worden als zij. Een vijftigjarige vrouw weet inmiddels dat ze hormonen kan slikken tijdens de menopauze, iets dat haar moeder of grootmoeder niet kon. We hebben nu alle middelen om veroudering tegen te gaan en ermee om te gaan. We kunnen veroudering ook heel goed bestrijden met endermologie®. Door de huid te stimuleren genezen we deze, maken we een nieuwe huid, vervangen we oude huid door nieuwe huid, en daarmee verjongen we de huid.

DE FILOSOFIE VAN HET LEVEN

Om je goed te voelen over jezelf, moet je je mentaal goed voelen. Dokters, en schoonheidsspecialisten kunnen ons helpen door ons de nodige hulp of aanvulling te geven en zo te voorkomen dat we te snel verouderen. Met die natuurlijke zorg, zijn we ver verwijderd van injecties. Je wordt er niet jonger op, maar je kunt je huid wel in een goede staat houden.

ENDERMOLOGIE®: BEWIJS VAN FIBROBLAST STIMULATIE

‘Fibroblasten’ zijn de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van de belangrijkste bestanddelen…

Lees meer

Artikel van  LPG / ikhuidvanjou

Laatste Blogs

Tags

Productcategorieën

Productlijnen

Volg ons op

0
Your Cart
Your cart is emptyReturn to Shop