Niacinamide: een hype of hulpmiddel

Blog Delen

Niacinamide vind je tegenwoordig terug in vele ingrediëntenlijstjes van skincare producten, zoals serums, crèmes en maskers. Je zou het daarom een hype kunnen noemen. Maar is dit label terecht of doen we niacinamide hiermee te kort? Wij nemen het ingrediënt onder de loep. 

Wat is niacinamide?

Wanneer de huidbarrière – het afweersysteem van de huid – optimaal werkt, verliest je huid minder vocht en is het beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Niacinamide, ook wel vitamine B3, zorgt voor de aanmaak van natuurlijke huidvetten die de huidbarrière versterken. Niacinamide kunnen we dan ook met recht een hulpmiddel noemen. Door de zachte en effectieve werking is het een uitkomst voor diverse huidproblemen, zelfs de meest gevoelige huid.

Wat doet niacinamide voor de huid? 

Heb je last van acne, rosacea of pigmentvlekken? Lees dan zeker verder, want niacinamide kan zomaar hét ingrediënt voor jou zijn. Door de ontstekingsremmende en kalmerende werking is niacinamide perfect voor rosacea. Deze vaak geïrriteerde en ontstoken huid heeft zeker baat bij deze vitamine. Het remt bijvoorbeeld de histamineproductie, het stofje dat zorgt voor de jeuk en roodheid bij muggenbeten. Deze eigenschappen zijn natuurlijk ook ideaal bij acne. Bovendien remt niacinamide de talgproductie, wat natuurlijk ook mooi is meegenomen bij acne en onzuiverheden. Onderzoek toont daarnaast aan dat niacinamide effectief is bij hyperpigmentatie door de pigment-remmende werking. 

Tot slot biedt niacinamide voordelen die voor iedere huid fijn zijn. Als antioxidant heeft het een beschermende werking, waardoor het je huid beschermt tegen vrije radicalen als uv-stralen en luchtvervuiling. Als kers op de taart zorgt niacinamide in huidverzorging voor een gladde en stralende huid!  

Serums met niacinamide

Waarschijnlijk ben je helemaal enthousiast over niacinamide. En dat snappen wij wel. Niet voor niets vind je deze krachtige vitamine in verschillende IMAGE Skincare serums. We vertelden al dat niacinamide een rol speelt in het verminderen van pigmentvlekken. Het zal je dan ook niet verbazen dat je dit ingrediënt terugvindt in een van onze krachtigste serum tegen hyperpigmentatie. In de ILUMA – Intense Facial Illuminator vind je een effectieve combinatie van niacinamide, vitamine C, glycolzuur en tranexaminezuur. Het resultaat? Een egale, gezonde huid en mooie glow!

Door de antioxidantenwerking is niacinamide daarnaast en krachtig ingrediënt in onze  CLEAR CELL CLARIFYING REPAIR  voor de (gevoelige) volwassenen acne. Om de huid te zuiveren en te laten stralen.

Toe aan een extraatje? Gebruik een niacinamide sheetmasker

Door de veelzijdige en krachtige werking is niacinamide een belangrijk bestanddeel in onze sheetmaskers. Zo kun je je huid heerlijk verwennen met het I MASK – Hydrating Hydrogel Sheet Mask. Dit hytraterend sheetmasker werkt verkoelend en verzachtend door de mix van aloë vera, niacinamide en groene thee. Door de diepe en intense hydratatie zorgt dit masker direct voor een stralende huid.

Conclusie: niacinamide is een waar hulpmiddel

Het antwoord op de vraag of niacinamide enkel een hype is of een waar hulpmiddel moge duidelijk zijn. Dit krachtige ingrediënt is een echte multitasker en biedt iedere huid allerlei voordelen. Kortom: niacinamide is here to stay! 

Laatste Blogs

Tags

Productcategorieën

Productlijnen

Volg ons op

0
Your Cart
Your cart is emptyReturn to Shop